
2012. izgrađena je poslovno-proizvodna zgrada, uz plantažu, s namjenom obrade, dorade, prerade i distribucije lješnjaka. Ovo je najmoderniji novi pogon za doradu i skladištenje lješnjaka u našoj regiji.

Proizvodni pogon se sastoji od: primarnog prostora za čišćenje lješnjaka nakon berbe. Na specijalnom stroju se obavlja odvajanje nečistoća i primjesa nastali prilikom berbe (grumeni zemlje, grančice, kamenčići i sl.) od lješnjaka. Tako očišćen lješnjak dolazi u proizvodni pogon.

Analiza ploda
Analizom se utvrđuju parametri važni za daljnju manipulaciju lješnjaka. Postotak vlage, radman jezgre. Određuje se vrijeme sušenja.

Kvaliteta uvelike ovisi i o dobro zbrinutom i osušenom plodu. Postotak vlage ....
Kalibracija je postupak sortiranja lješnjaka prema veličini, a isto tako ima za cilj i što preciznije krckanje sa što manjim oštećenjima jezgre.

Lješnjak možemo prodavati na tržištu kao lješnjak u ljusci i kao čistu jezgru.
Čistu jezgru dobijemo na krckalici koja ima funkciju lupanja-razbijanja ljuske a pneumatski odvajač odvaja jezgru od ljuske.
Završna kontrola čistog ploda

Pakiranje.